Centriraj karijeru - maj 2014.

Objavljeno utorak, 03 jun 2014

Univerzitetski centar za razvoj karijere i savetovanje studenata, organizovao je od 19. do 30. maja 2014. godine događaj pod nazivom "Centriraj karijeru" u okviru Tempus CareerS projekta. Cilj ovog događaja bio je da se studentima i diplomcima Univerziteta u Novom Sadu pruže karijerne edukacije van formalnog obrazovanja i na taj način unaprede njihova znanja, veštine i sposobnosti radi bolje pripreme za tržište rada. 

Događaj je bio podeljen na dva dela: Nedelja radionica (19. - 23. maja) i Predavanja poslodavaca (26. - 30. maja). Edukacije su bile besplatne. Teme koje su bile predstavljene na Nedelji radionica su: priprema za intervju za posao, pisanje CV-ja i motivacionog pisma, aktivno slušanje, prezentacione veštne, upravljanje stresom, asertivna komunikacija u poslovnom okruženju, E-učenje i dalje usavršavanje i kreativno donošenje odluka.
Predavanja poslodavaca odvijala su se u periodu od 26. do 30. maja, a kompanije koje su prisustvovale su: Ninamedia (Načini prikupljanja podataka u marketinškim istraživanjima), Nacionalna služba za zapošljavanje (Lidesrstvo i učenje celog života), Narodna banka Srbije (Štednja i Kako zaštiti tvoja prava), TIM centar (Kreativno donošenje odluka) i Studio Moderna (Preuzmi inicijativu).

Radionice, kao i predavanja, održane su u novoj Centralnoj zgradi Univerziteta u Novom Sadu (Dr Zorana Đinđića 1).