Studenti

Ključna uloga Univerzitetskog centra za razvoj karijere i savetovanje studenata jeste: da pomaže studentima Univerziteta u Novom Sadu u razvoju onih znanja i veština koje će im biti od značaja pri zapošljavanju; da pomogne u sticanju radnog iskustva tokom studiranja i saznanja o svetu poslovanja, te da pripremi studente za uspešan prelazak na sledeći nivo razvoja karijere nakon diplomiranja. To postižemo time što:

  • Studentima omogućujemo pristup najnovijim informacijama o bitnim zanimanjima, poslodavcima i mogućnostima daljeg obrazovanja, kao i informacijama o aktuelnim slobodnim radnim mestima; pomažemo im, takođe, da konstruktivno razmišljaju o datim mogućnostima.
  • Objektivni smo i poverljivi kada dajemo savete studentima i upućujemo ih u procese izbora karijere, kao i kada im pomažemo u sastavljanju i primeni realističnih planova za razvoj karijere.
  • Organizujemo radionice, kratke kurseve, razgovore i predstavljanja poslodavaca, kako bismo pomogli studentima da bolje razumeju svet poslovanja i da savladaju veštine neophodne za organizovanje i uspešno vođenje sopstvene karijere.
  • Sarađujemo sa fakultetima Univerziteta u Novom Sadu u podsticanju profesionalnog razvoja studenata i njihovih karijera.

USLUGE ZA STUDENTE

Pomoć pri sastavljanju biografija (CV), propratnih pisama, prijava za posao. Pošaljite CV na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili dođite da vam pomognemo pri sastavljanju CV-a, neka on bude vaš najbolji reprezent.

Individualno savetovanje studenata u razvoju karijere. U periodu od oktobra do juna zakažite razgovor u Centru ukoliko imate neku dilemu u vezi sa razvojem svoje karijere.Razgovor možete zakazati slanjem zahteva na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. sa naznakom (u polju subject) individualno savetovanje. Nakon toga će vam biti poslat zakazan termin (u trajanju od sat vremena) između 10 i 15 časova.

Ukoliko imate neka dodatna pitanja psihološke prirode u kojima bi savetnik mogao da vam pomogne. Npr. donošenje bitnih odluka, osvešćivanje sopstvenih vrednosti, sposobnosti i potencijala u cilju što boljeg samopromovisanja, osvešćivanje i eventualnih nedostataka kako bi se isti prevazišli i poboljšale mogućnosti za buduće zaposlenje, i sl.

Saveti i pripreme za intervju za posao. Dobili ste poziv za intervju za posao? Ne znate šta da očekujete? Zakažite susret sa psihologom u Centru i on će vam pomoći da se što bolje pripremite. Na raspolaganju Vam je i program Virtuelni intervjuer.

Radionice, treninzi i seminari lakih veština i za razvoj karijere. U Centru se organizuju razna predavanja i setovi radionica (dva puta godišnje) za razvoj veština neophodnih za lakše zaposlenje.

Informacije o slobodnim radnim mestima, praksama, volontiranju, stipendijama. Dobijaćete sve aktuelne informacije direktno na e-mail.

Prezentacije kompanija i susreti sa poslodavcima. Organizujemo susrete sa kompanijama, gde možete iz prve ruke čuti kakva znanja i veštine poslodavci traže od zaposlenih.

Brošure sa savetima pri zapošljavanju i razvoju karijere. U Centru možete uzeti brošure sa raznim korisnim savetima za razvoj karijere.

Korisna literatura. U Centralnoj biblioteci Univerziteta možete pronaći mnoštvo korisnih, stranih i domaćih knjiga iz oblasti poslovnih veština, komunikacije i razvoja karijere.

Računari za studente sa stalnom internet vezom. Osim sajta Centra, možete istraživati i druge baze poslova, sajtove sa informacijama o aktuelnim stipendijama, treninzima ili seminarima.

Mogućnost pravljenja svog profila i ostavljanja biografije na sajtu Centra. Nakon registrovanja u Centru unesite na sajtu više informacija o sebi ili ostavite CV. Neka vas poslodavci lakše nađu!