Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x
Usluge Centra.
Usluga simulacije intervjua uz naš softver

Dobrodošli na Internet prezentaciju Univerzitetskog centra za razvoj karijere i savetovanje studenata

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata ima za cilj da studente pripremi za izlazak na tržište rada nakon diplomiranja, da ih poveže sa poslodavcima i da im pruži podršku u sticanju onih znanja i veština koje su potrebne u modernom poslovnom svetu.

Upoznajte sebe

Objavljeno četvrtak, 23 oktobar 2014

 

Istraživanja su pokazala da one osobe koje su u najvećem stepenu zadovoljne svojim profesionalnim izborom, nalaze posao podudaran sa svojim interesovanjima, sposobnostima i vrednostima.

Kvalitet vašeg izbora u vezi s profesionalnim ciljevima zavisi od kvaliteta vašeg znanja o sebi i o poslovnom svetu.

Vaš izbor karijere će, verovatno, postajati jasniji kako vaše potrebe ili želje postaju jasnije vama. Istražite šta volite ili ne volite, otkrijte svoje talente, sposobnosti, vrednosti, interesovanja, vaše snage i slabosti. Ovakvo istraživanje uključuje i pitanja o tome šta želite da postignete u karijeri i životu. Ove informacije o vama samima pomoći će vam da donesete odluke iznutra pre nego što krenete dalje.

Ovakvo istraživanje i analiza ličnih osobina treba da ima za cilj kombinaciju vaših interesovanja, sposobnosti i vrednosti koje su u vezi sa svetom rada, a koje utiču na vašu efikasnost, osećaj uspeha i sreće. Što je veće preklapanje između vrednosti, interesovanja, sposobnosti i posla koji se obavlja, to je veća verovatnoća da ćete biti zadovoljni na radnom mestu.