Projekat "Učešce mladih u kreiranju vesti o mladima" - poziv za prijavu

Objavljeno utorak, 10 novembar 2009

Udruženje građana Grupa Proces, u saradnji sa mrežom loklanih medija u Srbiji, raspisuju konkurs za aktivno uključivanje mladih u rad lokalnih medija. Konkurs je deo projekta „Učešce mladih u kreiranju vesti o maldima“ koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Vlade Republike Srbije.

Lokalni mediji koji učestvuju u realizaciji projekta i koji će odabranim predstavnicima mladih nakon ovog konkursa pružiti priliku da tokom dva meseca steknu osnovna znanja i veštine o načinima funkcionisanja medija su: čačanski Glas iz Čačka, Radio Luna iz Užica, TV K:CN iz Vladičinog Hana, Radio Zrenjanin, Radio-televizija Kragujevac, TV Leskovac, TV Kruševac, Somborske novine iz Sombora, Subotičke novine iz Subotice i Televizije Lav i In iz Vršca.

Pravo učešća na konkursu imaju predstavnici omladinskih organizacija, neformalnih grupa mladih i pojedinaca starosti od 15 do 25 godina iz Čačka, Užica, Vladicčnog Hana, Zrenjanina, Kragujevca, Leskovca, Kruševca, Sombora, Subotice i Vršca. Konkurs je otvoren od 5. do 18. novembra 2009. godine. Iz svakog od navedenih gradova, nakon procesa selekcije, biće odabrano po osam predstavnika mladih, koji će sa predstavnicima loklanih medija, od 28. novembra 2009. do 1. februara 2010. godine, učestvovati u radu medija, kreirati medijske izveštaje i upoznati osnovne načine funkcionisanja medija. U procesu selekcije učestvovaće predstavnici svih navedenih lokalnih medija i predstavnici Grupe Proces. Rezultati konkursa biće objavljeni u lokalnim medijima koji učestvuju u realizaciji projekta, kao i na internet prezentaciji Grupe Proces (www.grupaproces.org) najkasnije 22. novembra 2009. godine.

Konkursnu prijavu za učešce na konkursu (možete je preuzeti sa internet adrese www.grupaproces.org ili uzeti lično u prostorijama lokalnih medija koji učestvuju u projektu), zajedno sa svojom biografijom i motivacionim pismom, pošaljite na e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili dostavite u prostorije lokalnih medija koji su navedeni u ovom konkursu, najkasnije do 18. novembra 2009. godine u 18 časova.

Cilj konkursa je povećanje broja informacija o mladima u lokalnim medijima, podizanje kapaciteta omladinskih organizacija i grupa u pogledu saradnje sa predstavnicima medija i unapređenje saradnje između omladinskih organizacija/grupa i predstavnika lokalnih medija.

Sve dodatne informacije u vezi sa konkursom možete dobiti putem e-mail adrese Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili telefonskog broja 011/33-44-095.