Idi na PRAKTIČNO letovanje

Objavljeno ponedeljak, 30 maj 2011

Svake godine, preko 10.000 naših clanova ima izazovnu šansu da ode na praksu i živi i radi u stranoj zemlji. Studenti imaju mogućnost da se upoznaju sa kulturom, običajima, tradicijom zemlje koju posete. Razmena predstavlja najintenzivnije iskustvo učenja, mogućnost sopstvenog razvoja i sticanja novih poznanstva preko naše globalne mreže kontakata.

AIESEC ovog leta nudi more mogućnosti svim studentima koji bi želeli da odu na PRAKTIČNO letovanje u inostranstvu. U pitanju su razvojne prakse u Brazilu, Rusiji, Indiji, Kini, Turskoj i drugim intresantnim destinacijama kao i mogućnost razvijanja praktičnog znanja, prezentacionih veština, usavršavanje engleskog jezika i unaprecivanje CV-ja.

Praksa podrazumeva rad na projektima gde će studenti imati mogućnost rada sa decom, predavanja engleskog jezika, organizovanja radionica na temu ekologije, obrazovanja, kulturne tolerancije, rada na temu marketinga, finansija, bankarstva i slično. Studenti ce takođe imati priliku da rade u različitim ustanovama i kompanijama, kao i nevladinim organizacijama.

Ovo je jedinstvena prilika da se upoznaju različite kulture, radi u drugačijem okruženju, uvežba strani jezik, doživi svet iz druge perspektive i stekne neprocenjivo iskustvo. Letnja praksa omogućava rad u internacionalnom timu sa studentima iz različitih zemalja, sklapanje prijateljstava iz celog sveta i upoznavanje jedne zemlje iz ugla lokalnog stanovništva.