Radni doručak sa novinarima na Belom dvoru

Objavljeno sreda, 28 oktobar 2009

Na Belom dvoru 26. oktobra 2009. godine sa početkom u 11 časova održan je radni doručak sa novinarima povodom predstavljanja rada univerzitetskih/fakultetskih centara za razvoj karijere. Radni doručak je imao za cilj da javnosti ukaže na važnu ulogu centara za razvoj karijere u posredovanju pri zapošljavanju mladih i obezbeđivanju radnih praksi koje pomažu pri zapošljavanju. Govornici su bili Ministarka omladine i sporta Snežana Samarđić Marković, zamenica direktora USAID u Srbiji, Merilin Šmit, rektor Univerziteta u Kragujevcu i direktor kragujevačkog Karijernog centra Marko Banković.

U cilju uvođenja usluga savetovanja studenata Univerziteta u Srbiji i njihovog povezivanja sa svetskom i poslovnom zajednicom, Fondacija je 2006. godine, u saradnji sa Univerzitetom Notingem, pokrenula inicijativu za osnivanje Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata. Beogradski Centar za razvoj karijere otvorio je svoja vrata studentima decembra 2006. godine i čini organizacionu jedinicu u sastavu Univerziteta u Beogradu. Fondacija je pokrenula inicijativu za formiranje istih Centara i na sledećim univerzitetima: Univerzitet u Nišu, Univerzitet u Kragujevcu i Univerzitet u Novom Sadu.

USAID Projekat za razvoj konkurentnosti Srbije sarađuje sa osam univerziteskih/fakultetskih Centara za razvoj karijere koje je do sada pomogao kroz specijalizovanu obuku za razvoj veština zaposlenih, izgradnju kapaciteta kroz članstvo u međunarodnim udruženjima za karijerno vođenje i savetovanje, nabavku stručne literature i razvoj softvera/internet portala kao pomoćnog sredstva za komunikaciju sa studentima i poslodavcima.