Nedelja radionica u Univerzitetskom centru za razvoj karijere i savetovanje studenata

Objavljeno utorak, 05 jun 2012

Univerzitetski centar za razvoj karijere i savetovanje studenata je od 28. maja do 1. juna organizovao niz radionica u Novom Sadu u prostorijama Centra. Održano je šest radionica: Pisanje CV-a i motivacionog pisma, Asertivno – poslovna komunikacija, Veštine samopredstavljanja, razvoj karijere i virtuelni intervju, Kako izbeći manipulaciju, Kreativno donošenje odluka i Kritika i pohvala-kako ih uputiti i primiti. Učesnici radionice su bili studenti Univerziteta u Novom Sadu. Učesnici su imali prilike da nauče neke nove veštine koje ne bi imali prilike da dobiju u toku svog formalnog obrazovanja zbog veoma prebukiranog nastavnog plana i programa.

Radionice "Asertivno poslovna komunikacija", "Pisanje CV-ja, propratnog i motivacionog pisma" i "Veštine samopredstavljanja, razvoj karijere i virtualni intervju" su rađene u okviru projekta „Korak po korak do zaposlenja" koji je podržao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu u okviru Akcionog plana politike za mlade u Vojvodini za 2012. godinu.

Univerzitetski centar za razvoj karijere i savetovanje studenata ima praksu i tendenciju da niz radionica ovoga tipa organizuje što češće, jer je zainteresovanost studenata veoma velika.