Centriraj karijeru - novembar 2014.

Objavljeno ponedeljak, 24 novembar 2014

Univerzitetski centar za razvoj karijere i savetovanje studenata, organizovao je od 04. do 21. novembra 2014. godine događaj pod nazivom "Centriraj karijeru" u okviru Tempus CareerS projekta. Cilj ovog događaja bio je da se studentima i diplomcima Univerziteta u Novom Sadu pruže karijerne edukacije van formalnog obrazovanja i na taj način unaprede njihova znanja, veštine i sposobnosti radi bolje pripreme za tržište rada.

Događaj je bio podeljen na dva dela: Nedelja radionica (04. - 13. novembar) i Predavanja poslodavaca (12. - 21. novembra). Edukacije su bile besplatne. Teme koje su bile predstavljene na Nedelji radionica su: priprema za intervju za posao, pisanje CV-ja i motivacionog pisma, aktivno traženje posla, asertivna komunikacija u poslovnom okruženju, poslovna komunikacija, verbalna i neverbalna komunikacija, donošenje odluka, studentska mobilnost, poslovni bonton i dress code, social networking - umrežavanje i savladavanje stresa u radnom okruženju.
Predavanja poslodavaca odvijala su se u periodu od 12. do 21. novembra, a kompanije - predavači koji su prisustvovali su: Infostud (Kako napisati CV i saveti za zapošljavanje), Ninamedia (Veštine za razvoj karijere istraživača u pivatnom sektoru), Nacionalna služba za zapošljavanje (Planiranje karijere u XXI veku), Andrija Gerić coaching (Liderstvo - teorija i praksa), Maja Boškan (Pravilno postavljanje ciljeva po NLP-u), Nataša Đurica (Izaberi ono što voliš da radiš), Novosadski sajam (Savezi znanja i veština za preduzetničke poduhvate), SMART d.o.o. (Prezentacione veštine), TIM centar (Kako prepoznajemo i razvijamo talente u TIMu), Erste banka (Kako se ponašati na intervjuu za posao?) i DES d.o.o. (Neverbalna komunikacija u poslovnom okruženju). Radionice, kao i predavanja, održane su u novoj Centralnoj zgradi Univerziteta u Novom Sadu (Dr Zorana Đinđića 1).