Centriraj karijeru - mart 2015.

Objavljeno ponedeljak, 23 mart 2015

Univerzitetski centar za razvoj karijere i savetovanje studenata,  organizovao je od 09. do 20. marta 2015. godine događaj pod nazivom Centriraj karijeru u okviru Tempus CareerS projekta. Cilj ovog događaja je bio da se studentima i diplomcima Univerziteta u Novom Sadu pruže karijerne edukacije van formalnog obrazovanja i na taj način unaprede njihova znanja, veštine i sposobnosti radi bolje pripreme za tržište rada.

Događaj je  bio podeljen na dva dela: Nedelja radionica (09. - 13. marta) i Predavanja poslodavaca (16. - 20. marta). Edukacije su bile besplatne. Teme koje su bile predstavljene na Nedelji radionica su: priprema za intervju za posao, pisanje CV-ja i motivacionog pisma, aktivno traženje posla, asertivna komunikacija u poslovnom okruženju, donošenje odluka, veštine pregovaranja, eLearning i emocije kao saveznik/protivnik radne efikasnosti.
Predavanja poslodavaca su se odvijala u periodu od 16. do 20. novembra, a kompanije - predavači koji su prisustvovali su: Delta generali, NS PROMO TEAM, DES d.o.o, Nataša Đurica, Schneider Electric DMS i Homepage d.o.o. Radionice, kao i predavanja, bila su održana u novoj Centralnoj zgradi Univerziteta u Novom Sadu (Dr Zorana Đinđića 1).