Priprema za intervju za posao uz pomoć softvera „Virtuelni intervju za posao“

Objavljeno ponedeljak, 24 novembar 2014

Univerzitetski centar za razvoj karijere i savetovanje studenata će 2.12.2014. godine s početkom u 11 časova održati promociju softvera Virtuelni intervju za posao i radionicu u Svečanoj sali  na prvom spratu u Centralnoj zgradi Univerziteta u Novom Sadu (dr Zorana Đinđića 1).

Tema radinoce je - Priprema za intervju za posao  uz pomoć softvera za simulaciju intervjua.

Prijave za radionicu možete slati popunjavanjem online formulara koji se nalazi na našem sajtu.

Virtuelni intervju za posao je prvi interaktivni softver u Srbiji za simulaciju intervjua za posao, sa preko 150 najčešćih pitanja poslodavaca. Softver omogućavanja simulaciju i vežbanje razgovora za posao, a na taj način što bolju pripremu mladih za aktivno traženje posla. Istraživanja su pokazala da je jedan od presudnih faktora za dobijanje posla pokazana spremnost i motivacija na samom intervjuu za posao.

Univerzitet u Novom Sadu Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata, uz pomoć donacije Američke ambasade, je putem ovog projekta omogućio svojim studentima i diplomcima da 24 časa dnevno imaju na usluzi softver za vežbanje intervjua za posao. Saveti su dostupni kao video i kao tekstovni materijal te je na taj način omogućeno osobama sa oštećenjem sluha i vida da ga koriste.

Program sadrži osam grupa pitanja: upoznavanje; edukacija i treninzi; radno iskustvo; veštine i sposobnosti; ličnost, vrednosti, ciljevi; ponašanje i situacije; domaći zadatak i podesan posao. U okviru tih grupa nalazi se po nekoliko pitanja koja korisniku saopštava intervjuer, savet kako da korisnik formuliše svoj odgovor i primeri dobrih odgovora koji mogu da pomognu u osmišljavanju ličnog odgovora korisnika. Softver ima i opciju da korisnik snimi svoj odgovor i traži zahtev da ga pregleda karijerni savetnik.

Saznajte šta poslodavci vrednuju na intervjuu, kako da se ponašate, na šta da obratite pažnju? Kako na najbolji način da se pripremite za intervju za posao i izbegnete stres? Na šta sve treba da obratite pažnju? Dođite na našu radionicu da saznate i uvežbajte odgovore na intervjuu za posao uz pomoć softvera Virtuelni intervju za za posao.

Učesnicima će se obratiti rektor Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Miroslav Veković i savetnik za medije i kulturu Američke ambasade, Ryan Rowland, a potom će radionicu voditi Nevena Markov, Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Novom Sadu.

Radionica će biti održana i na Ekonomskom fakultetu u Subotici 5.12., na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu i na Pedagoškom fakultetu u Somboru 8.12. U Novom Sadu radionica će biti ponovljena u Američkom kutku 4. i 11.12.2014. godine.