Predavanje ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata

Objavljeno petak, 23 januar 2015

Pozivamo Vas na predavanje ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata. Ovo je njegova prva poseta našem Univerzitetu. Do sada nije bilo puno inicijativa za saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ali očekujemo da će ovo prigodno predavanje otvoriti nove mogućnosti za saradnju u različitim oblastima uključujući obrazovanje, mogućnosti zapošljavanja, kao i saradnju na zajedničkim projektima.
Šaljemo Vam detalje:
Univerzitet u Novom Sadu ima čast da Vas pozove na predavanje

„BILATERALNI ODNOSI UJEDINJENIH ARAPSKIH EMIRATA I REPUBLIKE SRBIJE SA POSEBNIM OSVRTOM NA MOGUĆNOSTI SARADNJE U OBRAZOVANJU“

koje će održati
Njegova Ekselencija, gospodin Juma Rashed Al Dhaheri (srp. Đuma Rašid El Daheri),
izvanredni i opunomoćeni ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Republici Srbiji.

Datum: petak, 23. januar 2015.
Vreme: 16:00h
Mesto: Amfiteatar, Centralna zgrada Univerziteta u Novom Sadu (dr Zorana Đinđića 1)

 

Predavanje će biti na engleskom jeziku, uz obezbeđen prevod na srpski jezik.
Njegova Ekselencija gospodin Juma Rashed Al Dhaheri je iz Abu Dabija. Nakon uspešne karijere u vojsci Ujedinjenih Arapskih Emirata penzionisan je sa činom general-majora. Od 2011. do 2014. bio je ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Kataru. Od aprila 2014. godine je opunomoćeni ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Republici Srbiji.
Uvodni deo predavanja je o istoriji i razvoju UAE. Drugi deo obuhvata osvrt na obrazovanje, ekonomiju i spoljnu politiku UAE kao i informacije o strateškoj važnosti i potpisanim sporazumima sa našom zemljom. Nakon izlaganja zainteresovani profesori i studenti mogu postavljati pitanja.
Molimo Vas da potvrdite prisustvo slanjem imena, prezimena, email-a i kontakt telefona na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.