Zašto je svako radno iskustvo dobro?

Svako radno iskustvo je vredno

U slučaju da obezbedite stručnu praksu, imaćete priliku da upotpunite sliku o svojoj budućoj profesiji. Bićete u mogućnosti da razgovarate sa ljudima iz struke i ostvarite korisne kontakte.

Ako niste našli gde ćete ići na praksu, možete, na primer, raditi preko leta u nekoj maloj inženjerskoj firmi. Koliko će vam to biti od koristi, zavisi od posla koji ćete tamo raditi, ali uvak možete preuzeti inicijativu.

Predložite firmi u kojoj radite da osmislite i realizujete tromesečni projekat. To podrazumeva da učestvujete na projektu od početka do kraja i da snosite izvestan stepen odgovornosti za uspešan ishod projekta.

Naučićete mnogo

Najviše o podeli odgovornosti i poslovanju sa ljudima. Rad u kafiću, prodavnici ili trafici najverovatnije nema dodirnih tačaka sa vašom budućom profesijom ali zato može da poboljša vaše snalaženje u radu na više frontova u isto vreme. Bićete u prilici da svakodnevno komunicirate sa različitim ljudima, naučićete kako se vodi ili obučava osoblje, kako se posluje sa dobavljačima i slično