Studiranje

Studiranje: učenje na fakuletu i van njega

Studiranje ne podrazumeva samo učenje i nadgradnju Vašeg znanja, slušanje predavanja, praktičan rad tokom vežbi i pisanje seminarskih radova. Iako pruža malo slobodnog vremena, studiranje predstavlja šansu da razvijete one veštine koje bi Vam omogućile da se lakše zaposlite. Postoje različite načini da poslodavcima pokažete da posedujete kvalitete koji su njima potrebni – tako što ćete, dok studirate, biti član nekog tima ili raditi nešto korisno za zajednicu. Doprinos u radu udruženja i organizacija, volontiranje ili ostvarivanje nekih od svojih interesovanja takođe mogu učiniti da još više uživate u studentskom životu. Uz to, neke od ovih aktivnosti, mogu doprineti bržem i lakšem zapošljavanju.

Poslodavci su često zainteresovani kako provodite svoje slobodno vreme i kakve ste rezultate postigli, da li imate druga interesovanja osim diplomiranja. Odgovorne pozicije kao što je predsednik nekog udruženja ili vođa tima pokazuju da li posedujete važne liderske veštine, kao što su odgovornost i posvećenost. Radno iskustvo i vannastavne aktivnosti su odličan način da postignete efekat koji će impresionirati poslodavca.

Počnite odmah

Pravo je vreme da uzmete aktivno učešće u izgradnji svoje budućnosti i iskoristite jednostavan pristup Univerzitetskom centru za razvoj karijere i savetovanje studenata. Potrudite se da Vaš studentski život ne postane zaustavna traka, već put ka Vašoj uspešnoj karijeri.