Različiti tipovi razgovora za posao

Postoje različiti vidovi intervjua.

Prvi intervju, po pravilu, traje oko 30–40 minuta gde ćete se najverovatnije susresti sa jednim ili dva člana komisije.

Panel intervju. Ovaj vid intervjua vodi nekoliko ljudi koji su na nekin način u bliskoj vezi sa radnim mestom za koje konkurišete. Najverovatnije će razgovoru prisustvovati i neko iz odeljenja za ljudske resurse i vodiće računa o tome da se poštuje predviđena procedura. Kada vas intervjuiše više ljudi, vodite računa o tome da održavate kontakt očima sa svim ispitivačima, ali svoje odgovore upućujte, pre svega, onome ko vam je to pitanje postavio.

Tehnički intervju se javlja uglavnom na konkursima za poslove iz oblasti nauke, tehnike i inženjeringa. Cilj ove vrste intervjua je da poslodavac proveri znanje osoba koje konkurišu za neko radno mesto.

Telefonski intervju Ovaj metod se sve više koristi. Poslodavci ga koriste kao metod prve selekcije. Ključ uspeha ovde leži u tome da se na neki način nadomesti nedostatak neverbalne komunikacije. Prijatan osmeh će vam pomoći da date pravi ton vašem glasu, ali ipak vodite računa da ne zvučite previše neformalno.

Ako uspešno prođete prvi deo intervjua, verovatno ćete biti pozvani u drugu fazu koja se obično naziva Centar za procenu. Druga faza se sastoji od mešavine individualnih i grupnih zadataka. Ona uključuje i mogućnost za druženje i upoznavanje. Ako je u pitanju ovo drugo, i dalje je u igri procenjivanje od strane poslodavca, pa vodite računa o vašem ponašanju i neformalnim razgovorima.