Intervju

Pored radne biografije (CV-ja), intervju služi kao mogućnost samoprezentovanja, a za poslodavce ima svrhu eliminacije kandidata za koje smatraju da nisu podobni za određeni posao.

Neka od bitnih prvila za uspešan intervju su:

  • Trudite se da uvek budete pozitivni, čak i ukoliko je neko iskustvo bilo negativno, pokušajte da iz njega izvučete neku pozitivnu stvar i na taj način ga predstavite.
  • Ne iznosite kritike na svoj račun.
  • Održavajte kontakt očima
  • Budite jasni po pitanju toga šta želite.
  • Ne pretvarajte se da nešto znate ukoliko ne znate.
  • Tražite objašnjenje ukoliko vam je potrebno.
  • Ne pričajte prebrzo, već razgovetno.
  • Budite prirodni i probajte da opustite telo.

Priprema za intervju

Ukoliko ste pozvani na intervju, potrebno je da se za njega adekvatno i pripremite. Pre nego što odete na razgovor, saznajte što više o poslodavcu i firmi gde idete na intervju, budite upoznati sa proizvodima i delatnošću firme. Prvi utisak je izuzetno bitan, zato pažljivo odaberite šta ćete obući.
Sa klasičnom odevnom kombinacijom (košulja, sako, pantalone, suknja, itd.) nikad ne možete pogrešiti. Izbegavajte pocepane farmerice, preuske i kratke majice, suknje.

Vodite računa da štikle ne budu previsoke, nikako ne obuvajte japanke ili sličnu obuću. Nosite umerene, neutralne boje. Nema potrebe za ogromnim nakitom ili prejakim parfemom, diskretna šminka je dovoljna. Brada i brkovi (ako ne želite da se obrijete) moraju biti uredni.
Potrudite se da stignete pre zakazanog termina na intervju, kako biste stigli da se još jednom preslišate. Ukoliko imate veliku tremu, duboko udahnite i setite se svojih kvalifikacija zbog kojih ste i pozvani na intervju, imajte samopouzdanja, jer ukoliko nastupite nervozni i uplašeni nećete ostaviti dobar prvi utisak.

10 najčešćih pitanja poslodavaca

1.Koje su Vaše slabosti? – nemojte da vas uplaši ovo pitanje, ne morate direktno govoriti o svojim slabostima, već pokušajte da okrenete priču opet na svoje sposobnosti.
2.Zašto bismo trebali Vas da zaposlimo? – ovde se od vas očekujete da sumirate svoje radno iskustvo.
3.Zašto želite da radite ovde? – ukoliko ste se prethodno upoznali sa radom firme, odgovorite iskreno šta vas zanima u njenom radu i gde vidite sebe u njoj.
4.Koji su Vaši ciljevi? – nemojte se upuštati u priču o svojim ciljevi u narednih 10 godina, svedite priču na kratkoročne ciljeve i ako možete povežite neke sa dotičnom firmom.
5.Zašto ste napustili Vaš prethodni posao? – trudite se da ne govorite loše o prethodnom poslodavcu već da u kratkim crtama kažete razlog napuštanja posla.
6.Kad ste bili najzadovoljniji na svom poslu? – ovde biste mogli da pričate o svojoj motivaciji, gde biste jasno predstavili šta vas je to na radnom mestu nekad nešto posebno motivisalo.
7.Koje biste veštine Vi doneli na ovaj posao, koje drugi kandidati ne poseduju? – nema potrebe da ponavljate podatke iz svoje biografije, pokušajte da zaista pronađete nešto što bi vas izdvojilo od ostalih kandidata.
8.Koje su tri pozitivne karakteristike koje bi Vaš bivši šef rekao za Vas? – ukoliko možete pozovite se na preporuke bivšeg šefa, nemojte se previše hvaliti.
9.Koliku početnu platu očekujete? – ovo je trik pitanje. Ako možete nemojte prvi spominjati platu, ali ukoliko Vas to poslodavac pita, prethodno se informišite koliko se takvo radno mesto plaća.
10.Koje su Vaše ključne osobine? – počnite od osobina koje zahteva dato radno mesto.

Poslodavac vas na kraju intervjua može pitati da li vi imate neko pitanje, evo predloga šta biste vi njega mogli da pitate: Da li je moguće promeniti funkcije? Da li vaša poslovna politika ohrabruje takve promene? Da li šaljete vaše menadžere na posebne kurseve radi usavršavanja? Koliko često ću biti premeštan s jednog posla na drugi? Razumeo sam da Vaša firma ima poseban sistem nagrađivanja. Da li ću imati priliku da koristim strani jezik? Da li ću raditi u timu i da li će u timu biti i drugih mladih diplomaca? Možete li mi reći tajnu uspeha vaše kompanije? Da li postoji mogućnost rada u inostranstvu?