Bez ideje o karijeri?

Postoji popriličan broj mitova vezanih za karijeru. Evo najvećeg. Često čujemo ovo od studenata: “Nemam pojma šta bih želeo da radim; mora da sam beznadežan slučaj”. Ovo nagoveštava da student misli da nikad neće biti u stanju da promeni tu situaciju niti to kako se oseća u vezi sa njom. Ovo je retko istina. Normalna reakcija onih koji se ovako osećaju je da čekaju navalu inspiracije. Na osnovu našeg iskustva, ovo čekanje nikad ne pruža odgovore.

Rešenje je mnogo jednostavnije. Postoje koraci koje možete preduzeti da biste pomogli sebi. Ono zahteva malo razmišljanja i istraživanja, ali ćete doći do rešenja. Naša uloga u Univerzitetskom centru za razvoj karijere i savetovanje studenata je da vam pomognemo da prođete kroz proces odlučivanja šta želite da radite. Mi ne možemo da vam kažemo šta da radite, ali uz našu podršku trebalo bi da možete da se izborite sa tim i da smislite plan.

Preporučujemo vam da odvojite malo vremena i iskoristite materijale u Centru za razvoj karijere. Koristite strukturalni pristup koji je ovde dat u grubim crtama da bi vam pomogao. To bi trebalo da poveća vaše šanse da dobijete posao u kome ćete uživati. Možete da primenite veštine istraživanja, planiranja i procene, koje ste razvili tokom studija. Razgovor sa savetnikom za karijeru je deo tog procesa. Iskoristite ovu brošuru da biste se spremili za razgovor sa njim.

"Većina ljudi provede više vremena planirajući odmor nego razvoj svoje karijere"